Wimmer Vine

Später-Veit, Piesporter, Mosel

Später-Veit ligger i Piesport i mittle-Mosel. Vingården er drevet af Heinz Welter, uddannet Master Winemaker, og som mange andre vingårde i Mosel, overtog han vingården af sin far, Theo Later, sammen med sin kone Silvia i 1988. Siden har han administreret den traditionelle familievirksomhed med fokus de klassiske Riesling-vine med stadig voksende succes.
 
Später-Veit har parceller på en række vinmarker omkring Piesport, heri blandt parceller på de meste kendte: Piesporter Goldtröpfchen (Piesporter gulddråber – direkte oversat), Piesporter Falkenberg og Piesporter Domherr.
 
Mosel Fine Wines, det førende nyhedsmedie for vine fra Mosel, skriver følgende om bl.a. Später-Veit i udgave nr. 44, august 2018:
 
“Two up-and-coming growers joined this elite club in 2017, Stefan Müller (with immediately two wines) and SPÄTER-VEIT. These two Estates proved hugely impressive overall and are already now among the finest of the region.”
 
Vi har taget et bredt sortiment hjem fra Später-Veit, og kan tilbyde de tørre Riesling vine, Trocken til noget af det sødeste og mest aromatiske, Auslese.
 
Du kan se og bestille vinene fra Später-Veit nedenunder eller du se dem i sektinen 'Vine' med vores samlede sortiment.


Ugens vin: Riesling Trocken 'Blauschiefer' 2018

Blauschiefer Trocken laves af druer fra en af ejendommens marker, der ligger lige under toppen af Piesporter Falkenberg. Vinen tilbyder en smukt ren næse af hvid fersken, fine urter og fine krydderier. Vinen er pragtfuldt legesyg og raffineret på ganen og efterlader en fornemmelse af friske frugter og mineraler. En fremragende vin af utrolig kvalitet til en ”ren” Estate-vin.

79 DKK

Später-Veit Riesling smagekasse

Smagekassen fra Später-Veit indeholder: 2 stk. Riesling Trocken 2018, 2 stk. Riesling Trocken 'Blauschiefer' 2018, 1 stk. Riesling Kabinett 'Armes' 2017, 1 stk. Riesling Spätlese 'Jupp' 2016. Normalpris 624 kr.

549 DKK

Riesling Trocken 2018

Fremragende tør riesling. Noter af fersken, urter og fine krydderier. En flot vin som efterlader en med masser af smag af friske frugter og mineraler.

89 DKK

Riesling Kabinett, Goldtröpfchen 'Armes' 2017

2017er Piesporter Goldtröpfchen Kabinett Armes starter til den beskedne side og er i første omgang lidt lukket og afslører kun diskrete noter af grapefrugt, våd sten og skifer på næsen. Den viser sig fremragende letfodet på ganen, men stadig lidt lukket og måske ikke specielt karakterfuld i smagen. Men i eftersmagen, bemærker man den fantastiske kompleksitet og elegance, og at denne vin vil udvikle sig ved modenhed. En fantastiske Kabinett med stor renhed og lethed. Kan drikkes nu, men har stort potentiale i kommende år.

109 DKK

Riesling Spätlese, Goldtröpfchen 'Jupp' 2016

Piesporter Goldtröpfchen Spätlese Jupp 2016 er lavet af druer fra en parcel beliggende i den sydvendte Taubengarten. En sektor af vingården, der tidligere tilhørte ”onkel Josef” (Jupp er den lokale slang for Josef). Vinen dufter af pære, cassis og urter blandet med et strejf af pisket fløde. Vinen er pragtfuld legende, letfodet men alligevel fyldt med saftige smag af frugt og røg på ganen. Det efterlader en frugtagtig og engagerende fornemmelse i den lette og elegante finish. Vinen har stort potentiale, og vil udvikle sig positive i årene fremover.

139 DKK

Riesling Aulese, Piesporter Goldtröpfchen 2018

Später-Veit Piesporter Goldtröpfchen Auslese 2018 tilbyder en smuk næse af ananas, abrikos og nogle grønne urter. En fremragende Auslese som er elegant og raffineret på den søde, men alligevel livlige smagspalette. Den elegante og raffinerede finish er drevet af fantastiske dufte af ananas, kokosnød, honning og abrikosblomst. Alt er smukt afbalanceret: surhedsgraden er moden, smagene nøjagtige og sødmen bærer bare den aromatiske intensitet. Hvis du ikke har prøvet en Riesling Auslese, så er det et rigtig godt sted at starte. Fantastisk til som dessertvin eller som aperitif eller som afslutning på en fantastisk middag.

199 DKK