Wimmer Vine

Weingut Ulrike Thul

Weingut Ulrike Thul er en god illustration af, hvorfor vi startede Wimmer Vine. Vi smagte Ulrike Thuls vine første gang med gode venner på Das Weinsinnich, en hyggelig vinbar i Trier Mosel. Fremragende vine med markante navne og en markant farve. Efterfølgende fik vi et udvalg af vine, som var lige så overbevisende i smagen. Derfor besøgte vi vingården i sommers, gennemgik sortimentet, fik historien om vingården, fik et indblik i personerne bag og ikke mindst historien om, hvorfor Ulrike Thul og hendes mand blev vinbønder, deres tilgang til vin og vinproduktion er. Og efter lidt papirarbejde i Tyskland, kan vi nu tilbyde Ulrike Thuls vine.

Ulrike Thul ligger den kendte vinby Leiwen i Mosel og deres marker ligger omkring byen. Ulrike Thul ejes og drives af Ulrike Thul og hendes mand Markus. De har begge en Master indenfor vinproduktion og kommer fra familier med en lang tradition for produktion af vin i Mosel. I 2013 overtog de familiens marker og startede produktion af vin i deres eget navn, og har i dag en produktion på ca. 25-30.000 flasker om året, og forsøger løbende at tilkøbe nye marker i området. Ulrike Thul producerer primært Riesling vine, men arbejder også med andre druer og producerer bl.a. også Sekt og Rosé.

”Der fremstilles vin i vinmarken og ikke i kælderen!” er Ulrike Thuls filosofi om vin.

Derfor er vinmarkerne meget vigtige for os. Vi værner og plejer vores vinmarker og lægger en masse kærlighed og omsorg i forarbejdningen. Derfor er der ingen kedsomhed i vinmarken. At arbejdet med at fjerne drueskud, bladre gennem blade, høste hele druer eller selektiv høst holder os konstant på tæerne. I kælderen får vinene den tid de har brug for til at udvikle sig. De bliver klappet dagligt, overtalt forsigtigt og i det hele taget bliver der ventet og kontrolleret at udviklingen er som den skal være. Uden tricks og magi hæves vinene takket være spontan gæring. Hver tønde får den tid den har brug for, til at udvikle sin egen karakter. Resultatet er vin der har en enorm lyst til at blive drukket, og som har sjovt og underholdende at fremstille!

At arbejdet med vin skal være underholdende og at vinene skal have karakter, ses tydeligt på vinene fra Ulrike Thul. De har en tydelig grøn kapsel og har navne som SOLIST, POET, KOMPLIMENT og ELIXIER som afspejler vinen og vinens karakter.

Vi er glade for at kunne tilbyde vinene fra Ulrike Thul i sortimentet.


Ulrike Thul - Smagekasse - fra tør til sød

Oplev forskellene og nuancerne mellem den tørre og den søde Riesling i denne smagekasse med 6 flasker fra Ulrike Thul. Indhold: 2 flasker Riesling trocken (tør) 'POET'. 2 flasker Riesling feinfruchtig (halvsød) 'SOLIST'. 2 flasker Riesling spätlese (sød) 'KOMPLIMENT'. Samlet pris 439 kr. Normalpris 514 kr.

439,00 DKK

Ulrike Thul - Riesling Trocken 2018 'POET'

POETEN fortæller og skriver betagende historier af aromatiske druer med intens mineralitet fra utroligt stejle skråninger. Klassisk tør og let Riesling med noter af citrus og en flot mineralitet.

69 DKK

Ulrike Thul - Rielsing Halbtrocken 2018 'GEFÂRHTE'

GEFÄRHTE er den perfekte ledsager! Det være sig til middag eller til fejring, GEFÂRHTE mestrer ethvert eventyr sammen med dig. (Gefärhte = følgesvend). Halvtør Riesling, hvor den stramme tørre Riesling får det lille strejf af det søde. (0,75L)

69 DKK

Ulrike Thul Riesling Feinfruchtig 2018 'SOLIST'

SOLISTEN kan lide at være i rampelyset og fejre. Han ønsker dog ikke at blive alene, så vores SOLIST er glad for dit arbejde! For dig som er til tør Riesling men også gerne vil nyde dybden og de store smagenoter fra de søde Riesling. Noter af abrikos, citrus og et lille let strejf af petroleum. (0,75L)

69 DKK

Ulrike Thul Rieslning Spätlese 2018 'KOMPLIMENT'

Hvem kan ikke lide at modtage et KOMPLIMENT? Beundring og ros gør os alle godt. Vores KOMPLIMENT går til druesorten Riesling for dette vidunderlige samspil med smag, sødme og surhed. Sød Riesling med noter af citrus, abrikos og en anelse petroleum. Flot spätlese til skarp pris. (0,75L) TILBUD 79 kr. pr. flaske

79 DKK

Ulrike Thul Riesling Auslese 2018 'ELIXIER'

Hvem vil ikke gerne have et glas ELIXIER, der som en magisk drik har en styrkende og måske ligefrem opkvikkende virkning! Skøn Auslese med naturlig surhed, som hjælper med at skære den søde smag. Smager noter af abrikos og honning. Server den koldt til en dejlig dessert eller brug den som aperitif. (0,5L)

109 DKK