Wimmer Vine

WEINGUT

PHILIPPS ECKSTEIN, GRAACH, MOSEL


Phillipps Eckstein ligger ved byen Graach i Bereich Bernkastel, i Mosel i Tyskland. Vinmarkerne i Graach er en del af en skiferbakke, der stiger over højre bred af floden fra Bernkastel-Kues til Zeltingen. Den sydvestvendte meget stejle og bølgende skråning tårner over landsbyen omkring en kilometer langs flodbredden mod Wehlen. Graach har i alt 135 hektar vinmarker plantet næsten udelukkende til Riesling. Tre steder er af VDP klassificeret som Grosse Lage (Tysklands VDP-sammenslutning af topvinproducenter liste med ’superior’ vinmarker) - Domprobst, Josephshöfer og Himmelreich. Phillipps Eckstein producerer vine fra druer fra hans parceller på Graacher Domprobst og Graacher Himmelreich.

Graacher Domprobst vinmarken er på 28,5 hektarer. Jorden består af blågrå Devonian lerskiferjord, og markerne vender mod sydvest, hvilket giver vinstokkene god eksponering for solen hele dagen.

Graacher Himmelreich ("Kingdom of Heaven") er en stor vinmark på 87 hektarer. Marken er stejl og består af forvitret ler og blå skifer. Skifer hjælper med at producere vine med stor mineralitet som kan ligge i mange år.

Som kuriositet kan det nævnes, at Graacher Josephshöfer er en sjælden monopol Grosse Lage mark, der ejes 100% af Reichsgraf von Kesselstatt.

For Philipps-Eckstein er det primære formål at dyrke Riesling-druer af høj kvalitet og derfor kunne lave vine af høj kvalitet. Vingården investerer i moderne kælderteknologi, med blid presning og kold gæring og afholder sig fra at tilføje sødme til vinene. Philipps-Eckstein dyrker samlet ca. 6,7 hektarer vinmarker.

”For at fremstille vine af den bedst mulige kvalitet, stoler vi på lige dele tradition, erfaring og moderne vinfremstillingsteknologi i vores vinkælder. Vi laver topvine ved at druerne presses forsigtigt flere gange vinen derefter lades modne med kold gæring og uden tilsætning af kunstig sødme.”


Philipps Eckstein Riesling Smagekasse-tør til sød

Philipps Eckstein smagekasse består af 6 Riesling vine: 2 fl. Himmelrich Riesling Trocken 2018. 1 fl. Alte Reben Graacher Domprobst Riesling Kabinet 2018. 1 fl. Graacher Domprobst Spätlese Feinherb 2018. 1 fl. Graacher Himmelrich Riesling Spätlese 'GEHR' 2018. 1 fl. Graacher Himmelrich Riesling Kabinet 2018.

575 DKK

Graacher Himmelreich Hoghgewächs Trocken 2018

Philipps Eckstein Graacher Himmelreich Hochgewächs 2018 er en dejlig tør hvidvin med dufte af citrus og abrikos. Masser af smag. Masser af mineralitet. En nem vin at drikke, men stadig med en flot dybde og kompleksitet. (0,75L). Introduktionstilbud 85 kr. stk

85 DKK

Graacher Domprobst Spätlese Feinherb 2018

Philipps Eckstein Graacher Domprobst Spätlese Feinherb 2018, blev høstet ved 91° Oechsle. Vinen tilbyder en stor og moden duft af mirabelle, krydderier, jord og røg. Vinen er rund og frugtagtig på det stadig lidt søde gane og efterlader en delikat smag af tærter og bitter følelse i den modne og imponerende finish. Tørret pære og anis og tørrede urter afrunder den lidt direkte efter-smag. (0,75L) Introduktionstilbud: 115 kr.

115 DKK

Graacher Domprobst Riesling Kabinett 2018

Philipps Eckstein Graacher Domprobst Riesling Kabinett 2018 blev høstet ved en fuld 91 ° Oechsle. Vinen tilbyder en stor og saftig duft af dåse fersken, jordagtige krydderier, pisket fløde og mineraler. Vinen tilbyder fuld tilstedeværelse af en stor Spätlese på den runde og bløde gane og efterlader en tilfredsstillende direkte og frugtdreven fornemmelse i den lange finish. (0,75L) Introduktionstilbud: 85 kr.

95 DKK

Graacher Himmelreich Riesling Kabinett 2018

Philipps Eckstein Riesling Graacher Himmelreich Kabinett 2018, blev høstet ved en Oechsle på 92°. Vinen tilbyder en moden duft af pærpuré, grapefrugt, Provence-urter, laurbær og andre jordiske elementer. Med fløde, vingårds fersken og skiferelementer overfører vinen den søde rundhed som en Auslese på ganen. Finishen er direkte og tilfredsstillende i sin bløde og brede stil. (0,75L) Introduktionstilbud: 85 kr.

85 DKK

Graacher Himmelreich Riesling Spätlese 2018

Philipps Eckstein Graacher Himmelreich Riesling Spätlese 2018 ’GEHR’, blev høstet på en fuld 98° Oechsle. Vinen har en smuk duft af grapefrugtplante, pære, abrikos, honning og urter. Vinen tilbyder en stor og cremet smag af abrikos, krydderier og urter. Den har en pæn frugtagtig fornemmelse på den delikat cremet, rund og sød gane. Søde honning elementer afrunder smagene fra denne ganske store Auslese-stil søde vin i finish. (0,75L) Introduktionstilbud: 115 kr.

115 DKK

Graacher Domprobst Riesling Auslese 2018

Philipps Eckstein Domprobst Riesling Auslese 2018 kommer fra delvist botrytiseret (ædelråd) frugt høstet på en fuld 107° Oechsle og blev gæret ned til fuldstændigt ædel-søde niveauer af resterende sukker. Vinen tilbyder en rig duft og smag af figen, pærepuré, citron og mandelcreme samt masser af røgede elementer. Mere figen, kokosnød og fine krydderier dukker op i den runde og let imponerende finish. (0,75L) Introduktionstilbud: 175 kr.

175 DKK