Castillo de Arres Rosado 2019 (rosé)

Castillo de Arres Rosado 2019 (rosé)

Her er en rosé med dyb lyserød med violette refleksioner. På næsen er det komplekst med en klar fremtrædende plads af røde frugter som brombær, jordbær og kirsebær sammen med citrusnoter som appelsinskal. I munden er den frugtagtig, sød, elegant og frisk med en meget behagelig eftersmag.

D.O. Navarra er historisk set først og fremmest kendt for sin Rosado, lavet på Garnacha, som efter en kort maceration koldgærer til en frisk og frugtagtig lyserød vin. Der er et stort marked i Spanien for denne vin, som regnes blandt de bedste.

Navarra ligger tæt på Rioja i det nordlige Spanien og er hjemsted for rosé (eller rosado) i en række farver på grund af saignée (blødning) -metoden. De fleste rosé vine fra Navarra, er lavet på 100% Garnacha. Hvorfor er det godt? Du griller om aftenen, og der er en let brise, og du vil elske en rosé, der har mere krop. Det skal have lidt cremethed og stadig parre sig godt med din grillede kylling og grøntsager. Alkoholen fra Garnacha plus dens kontakt med bær resulterer i en cremet på ganen og en medium til fuld krop, der giver dig en vis struktur, mens du forbliver forfriskende med noter af jordbær, brombær og citrus. Hvad det er godt med: Det der vokser sammen går sammen. Navarras populære grøntsager såsom asparges, oliven og piquillo peberfrugter er en god match. Grillet kød som lam og kanin parrer sig også godt takket være en fyldigere krop og lette tanniner. Paella og fisk er lige så interessante parringer.

Område i Spanien: D.O. Navarra (nordlige Spanien, tæt på Rioja)

Drue: 100% Garnacha

Alkohol: 12%

79,00 kr.