Eric Louis, Sanserre AOP Blanc 2021

Udsolgt

Eric Louis, Sanserre AOP Blanc 2021

Område i Frankrig: Sancerre i Loire

Vinstokkene ligger på den sydøstlige side af Sancerre-betegnelsen og dyrkes på flintet og kalkholdige jordarter. Eric Louis' parceller er spredt over 3 områder: Thauvenay, Ménétréol sous Sancerre og Vinon. For mange år siden valgte de at tage den ambitiøse høje vej til økologisk overgang, der involverer en reduktion i brugen af ​​kemiske produkter, genopretning af biodiversitet, bevarelse af jordens potentiale og forvaltning af ressourcer, især vand. I 2019 har vores vingårde opnået HVE3-certificering, et landbrugs certifikat med høj miljøværdi. Eric Louis konverterer nu til økologisk praksis af Ecorcert.

Druerne høstes om natten for at hjælpe med at koncentrere aromaer, smag og mindre oxidation af frugt. For at optimere kvaliteten af afgrøderne holder vi vores vinstokke konstant under overvågning: vi begrænser vores udbytte, starter høsten i henhold til modningen på hvert plot, sorterer druerne i hånden. Druer presses langsomt for at frigive deres aromaer. Derefter gennemgår saften alkoholisk gæring ved en kontrolleret temperatur mellem 16 ° C og 21 ° C i løbet af 4 uger. Vinen modnes på sin fine bær i rustfri tanke, indtil aftapningen foregår om foråret.

Denne Sancerre har en lys gylden farve med citrus og tropiske frugter på forhånd kombineret med mineralitet og antydninger på næsen. Ganen er fyldt, frisk og delikat med passionsfrugt og sød citron, noget kalkholdig med livlig syre og slutter længe med antydninger af stenet mineralitet.

Vinen kan drikkes som en aperitif. Perfekt egnet til fisk og skaldyr og fiskeretter. Blandede salater er også et perfekt match, især hvis salaten inkluderer citrusfrugter eller gedeost eller kylling.

Druer: 100% Sauvignon Blanc

Alkohol: 12,5%

Indhold: 0,75L

> Læs mere om Sauvignon Blanc druen her

> Til webshop

159,00 kr.