Weingut Bollig Spätburgunder 2019 (Pinot Noir)

Weingut Bollig Spätburgunder Trocken 2019

Spätburgunder er et synonym for Pinot Noir, der primært benyttes i Tyskland. Faktisk er Tyskland verdens tredjestørste producent af Pinot Noir. Det tyske navn på druen Spätburgunder kommer af - sen (spät) modning pinot (burgunder).

Pinot Noir druen er følsom over for klima og jord, den har brug for varme (men ikke intens varme) for at trives og klarer sig godt i kalkholdige jordarter. Som navnet antyder modnes druen sent (spät). Pinot Noir er mest kendt fra Bourgogne, hvor nok verdens dyreste vine laves på netop Pinot Noir. Druen blev bragt til Tyskland fra Bourgogne, hvor det sandsynligvis er blevet dyrket siden i det mindste det 4. århundrede. Pinot Noir producerer elegante, fløjlsagtige vine med en karakteristisk buket, der minder om bitre mandler eller brombær.

Den traditionelle stil med tysk Spätburgunder er lysere i farve, krop og garvesyre end dens modstykker fra varmere klimaer. Mange moderne vinproducenter producerer dog vine, der er mere internationale i stil, dvs. fyldigere, dybe røde vine med højere tanninniveau. Ofte får vinene mere dybde og kompleksitet (og en lys vaniljetone), hvis de ældes i små (225 liter) egebarrikker.

Weingut Bolligs Spätburgunder er en let, elegant og meget drikbar Pinot Noir med tydellige noter af blå bær, som også kommer frem i smagen. Den vil gøre sig godt til de lettere kødretter.

Druer: 100% Pinot Noir

Alkohol: 13%

0,75L

> Læs mere om Spätburgunder (Pinot Noir)

99,00 kr.