PHILIPPS-ECKSTEIN, MOSEL

Phillipps Eckstein ligger ved byen Graach i Bereich Bernkastel, i Mosel i Tyskland. Vinmarkerne i Graach er en del af en skiferbakke, der stiger over højre bred af floden fra Bernkastel-Kues til Zeltingen. Den sydvestvendte meget stejle og bølgende skråning tårner over landsbyen omkring en kilometer langs flodbredden mod Wehlen. Graach har i alt 135 hektar vinmarker plantet næsten udelukkende til Riesling. Tre steder er af VDP klassificeret som Grosse Lage (Tysklands VDP-sammenslutning af topvinproducenter liste med 'superior' vinmarker) - Domprobst, Josephshöfer og Himmelreich. Phillipps Eckstein producerer vine fra druer fra hans parceller på Graacher Domprobst og Graacher Himmelreich.

Graacher Domprobst vinmarken er på 28,5 hektarer. Jorden består af blågrå Devonian lerskiferjord, og markerne vender mod sydvest, hvilket giver vinstokkene god eksponering for solen hele dagen.

Graacher Himmelreich ("Kingdom of Heaven") er en stor vinmark på 87 hektarer. Marken er stejl og består af forvitret ler og blå skifer. Skifer hjælper med at producere vine med stor mineralitet som kan ligge i mange år.

Som kuriositet kan det nævnes, at Graacher Josephshöfer er en sjælden monopol Grosse Lage mark, der ejes 100% af Reichsgraf von Kesselstatt.

For Philipps-Eckstein er det primære formål at dyrke Riesling-druer af høj kvalitet og derfor kunne lave vine af høj kvalitet. Vingården investerer i moderne kælderteknologi, med blid presning og kold gæring og afholder sig fra at tilføje sødme til vinene. Philipps-Eckstein dyrker samlet ca. 6,7 hektarer vinmarker.

"For at fremstille vine af den bedst mulige kvalitet, stoler vi på lige dele tradition, erfaring og moderne vinfremstillingsteknologi i vores vinkælder. Vi laver topvine ved at druerne presses forsigtigt flere gange vinen derefter lades modne med kold gæring og uden tilsætning af kunstig sødme."