BORGOLUCE, TREVISO

Borgoluce er meget mere end en vingård. Borgoluce er en livsstil! En livsstil som har sit omdrejningspunkt i en historiske ejendom mellem Venedig og Dolomitterne, hvor Ninni og Caterina di Collalto, sammen med deres mor Trinidad og Caterinas mand, Lodovico Giustiniani, byder dig velkommen.

Borgoluce er et gods som består af 1000 ha skov, græsarealer, vinmarker og kornmarker i Susegana i provinsen Treviso i hjertet af Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG-området: en gård, der i balance med miljøet tager sig af dette land, hvorfra ægte produkter og ren energi fødes. Det er et sted at stoppe op, for lange eller korte ophold, hvor man kan opleve et unikt landskab, kultur, dyrke sport og ikke mindst smage egnens og godsets unikke produkter

Familien lever af de produkter der produceres på godset og godsets unikke omgivelser. Netop derfor fylder bæredygtighed meget, og familien lever efter ordsproget "Den, der elsker nogen, skal aldrig prøve at ændre dem." Af denne grund gør de alt for at bevare området og dets essens. Den energi, de bruger på godset, kommer fra biprodukter fra skoven, gården og afgrøderne. Træet brændes af en biomassekedel, mens en biodigestor forvandler gødning og ensilage af korn til biogas, hvorfra den elektricitet, der bruges, og den varmeenergi, der varmer stalden i vores bøfler fødes; nøjagtigt det samme, som denne energi kommer fra. Selv swimmingpoolen i bondegården er naturlig, fordi de har erstattet klor og andre kemiske produkter med planter i henhold til principperne om fytodepuration. Øko-bæredygtighed er et ord, der betyder mange ting: opmærksomhed, pleje, respekt for naturressourcer. I Borgoluce foretrækker de at tænke på det som en rigdom. En rigdom for det land, som de respekterer og værdsætter hver dag. En rigdom for kunderne, som er sikre på at vælge sunde, sporbare og velsmagende produkter. Frem for alt et væld for kommende generationer, som de lærer at kende og elske landskabet, og til hvem de en dag ønsker at give et bedre sted at bo.

Prosecco er hovedvinen i området Valdobbiadene. For italienerne er Prosecco meget mere end en mouserende vin. For italierne er Prosecco er en sensorisk oplevelse, der kan nydes med øjne, næse og gane. Mousserende vin med en meget fin perlage og strå-gul farve, frigiver den magi og delikatesse af en buket med friskplukkede blomster, med frugtagtige nuancer (pære, men også æble eller fersken) og aromatisk, som er ledsaget af en note af brødskorpe . Let og jovialt, i munden giver det en fornemmelse af et æbles friskhed og sprødhed med en høj drikke-bar-hed, der gør det velegnet til ethvert tidspunkt på dagen. Sukkerindholdet i den mousserende vin varierer fra brut, tør og ekstra tør. Det skal serveres, for at være fuldt ud at nyde det, ved en temperatur på 6-8 grader, hvor flasken skal bearbejdes på forbrugsøjeblikket.