ULRIKE THUL, MOSEL

Weingut Ulrike Thul

Weingut Ulrike Thul er en god illustration af, hvorfor vi startede Wimmer Vine. Vi smagte Ulrike Thuls vine første gang med gode venner på Das Weinsinnich, en hyggelig vinbar i Trier Mosel. Fremragende vine med markante navne og en markant farve. Efterfølgende fik vi et udvalg af vine, som var lige så overbevisende i smagen. Derfor besøgte vi vingården i sommers, gennemgik sortimentet, fik historien om vingården, fik et indblik i personerne bag og ikke mindst historien om, hvorfor Ulrike Thul og hendes mand blev vinbønder, deres tilgang til vin og vinproduktion er. Og efter lidt papirarbejde i Tyskland, kan vi nu tilbyde Ulrike Thuls vine.

Ulrike Thul ligger den kendte vinby Leiwen i Mosel og deres marker ligger omkring byen. Ulrike Thul ejes og drives af Ulrike Thul og hendes mand Markus. De har begge en Master indenfor vinproduktion og kommer fra familier med en lang tradition for produktion af vin i Mosel. I 2013 overtog de familiens marker og startede produktion af vin i deres eget navn, og har i dag en produktion på ca. 25-30.000 flasker om året, og forsøger løbende at tilkøbe nye marker i området. Ulrike Thul producerer primært Riesling vine, men arbejder også med andre druer og producerer bl.a. også Sekt og Rosé. 

"Der fremstilles vin i vinmarken og ikke i kælderen!" er Ulrike Thuls filosofi om vin.

Derfor er vinmarkerne meget vigtige for os. Vi værner og plejer vores vinmarker og lægger en masse kærlighed og omsorg i forarbejdningen. Derfor er der ingen kedsomhed i vinmarken. Arbejdet med at fjerne drueskud, bladre gennem blade, høste hele druer eller selektiv høst holder os konstant på tæerne. I kælderen får vinene den tid de har brug for til at udvikle sig. De bliver klappet dagligt, overtalt forsigtigt og i det hele taget bliver der ventet og kontrolleret at udviklingen er som den skal være. Uden tricks og magi hæves vinene takket være spontan gæring. Hver tønde får den tid den har brug for, til at udvikle sin egen karakter. Resultatet er vin der har en enorm lyst til at blive drukket, og som har sjovt og underholdende at fremstille!


At arbejdet med vin skal være underholdende og at vinene skal have karakter, ses tydeligt på vinene fra Ulrike Thul. De har en tydelig grøn kapsel og har navne som SOLIST, POET, KOMPLIMENT og ELIXIER som afspejler vinen og vinens karakter.

Vi er glade for at kunne tilbyde vinene fra Ulrike Thul i sortimentet.