Eric Louis, Crémant de Loire AOP Blanc 2018
Druer: 80% Chenin Blanc - 20% Chardonnay
Område i Frankrig: Området omkring Sancerre i Loire
Vinstokkene vokser på ler kalksten og flint rige jordarter, der findes på Cher's flods højre bred (kaldet "perruches").
Druerne høstes manuelt og presses derefter langsomt. Saften gennemgår sin første gæring i tanke i rustfrit stål ved kontrolleret temperatur for at bevare aromaer. Den første vin hældes derefter på sin fine bærer inden den anden gæring i flaske i den reneste «méthode champenoise» (champagnemetode) tradition. Vinen forlader først kælderen efter 18 til 24 måneders modning <<Sur lattes>> i underjordiske kældre. Eric Louis' Crémant de Loire er Brut, men ikke aggressiv med 7 gram resterende sukker.
Den lange ældnings periode resulterer i meget fine og sarte bobler. På næsen leverer denne Crémant lette aromaer af hvide blomster og hvide kød-frugter. Der er en meget fin balance mellem surhed og glathed afsløres i munden, hvilket afspejler en fremragende modenhed.
Vin d'apéritif par excellence, denne mousserende vin kunne ledsage et helt måltid og parre godt med fisk eller hvidt kød i hvid eller cremet sauce, skaldyr, kammuslinger og ost. Det er også en god partner med små butterdej eller frugttærter.
Alkohol: 12,5%
Indhold: 0,75L